Intelligente bygningsinstallationer og bygningsautomatik

Er du interesseret i intelligente bygningsinstallationer og bygningsautomatik? Så kan vi tilbyde installation og service af højeste kvalitet.

Med CL Electric kan du opgradere din virksomheds traditionelle elinstallationer, til intelligente bygningsinstallationer. Med intelligente bygningsinstallationer og bygningsautomatik øger du bygningens funktionalitet, bæredygtighed, komfort og sikkerhed.

Bygningsautomatik og intelligente bygningsinstallationer er en fornuftig investering for alle der ønsker en bedre drift af større byggerier såsom virksomheder og institutioner. Investering i intelligent løsning og bygningsautomatik giver ikke kun energibesparelser, men skaber også bedre indeklima og arbejdsmiljø, til gavn for medarbejdere og produktiviteten.

Bygningsautomatik også kaldet CTS (Central Tilstandskontrol og Styring) eller IBI (Intelligente Bygningsinstallationer), styrer, regulerer og overvåger bygningens mange tekniske installationer.

Mulighederne for anvendelse af CTS og IBI er mange og kan f.eks. være inden for områderne:

  • Varme, køling og ventilation
  • Solafskærmning
  • Adgangskontrol
  • Adgangs-, brand- eller tyverialarmer
  • Styring af printere, kopimaskiner, kaffemaskiner m.m.
  • Energibesparelsesprogrammer
  • Lysstyring

Hos CL Electric er vi eksperter i intelligente bygningsinstallationer. Vi er IHC- og KNX-partner, som betyder at vi har videreuddannet vores elektrikere i installation og programmering af IHC- og KNX-systemer.

Er du interesseret i intelligente bygningsinstallationer og bygningsautomatik, varmestyring og meget andet, kan du kontakte os på 72 22 81 40 eller skrive til os via vores kontaktformular.

grafisk vektor af intelligent bygning og bygningsautomatik

Fordele ved intelligente bygningsinstallationer

I 2006 trådte bygningsregulativer i kraft med nogle af verdens højeste krav til energistandarder for nybyggeri Danmark, hvilket betyder at der skal tænkes kreativt når det kommer til elinstallationer i bygninger. Det er i denne forbindelse at intelligente bygningsinstallationer er blevet aktuelle og de forskellige teknologier er blevet populære.

Vi ser oftest intelligente bygningsinstallationer i forbindelse med lysstyrring, i form af tænd/sluk, lysstyring, bevægelsesstyring og dæmpning. Derudover omfatter det også eksempelvis ventilation på rumniveau og styring af varme. Med kommunikation imellem og styring af varme, belysningsanlæg, køl, sikringsanlæg og ventilation, kan komforten og besparelserne øges i bygningen. Den automatiske styring bidrager nemlig til at energiforbruget vil falde. Det kunne f.eks. ske ved at lyset reguleres efter styrken af sollys helt automatisk når lokalet er i brug. Dette kan lede til at en besparelse på helt op til 85% på lys samt en besparelse på 30% i varme årligt.

Udover styring fra en central enhed, er der ved intelligente bygningsinstallationer også mulighed for at de forskellige systemer kan ”tale” sammen. Dette kunne eksempelvis foregå således at en bevægelses sensor, hvis opgave er at aktivere samt deaktivere lyset, kan meddele alarmsystemmet at der er bevægelse et sted i bygningen, hvor der ikke burde være det på pågældende tidspunkt. Du får altså med intelligente bygningsinstallationer omfattende muligheder for komfort, sikkerhed, drifts- og energioptimering.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på intelligente bygningsinstallationer og bygningsautomatik

Hvis du har spørgsmål til intelligente bygningsinstallationer og bygningsautomatik, så står vores medarbejdere står klar til at besvare dine spørgsmål og give dig et uforpligtende tilbud. Du kan ligeledes aftale et møde med os, hvor vi kommer ud og gennemgår din bygning.

Du kan med fordel ringe til os på tlf: 72 22 81 40 eller du kan skrive til os på mail eller via vores kontaktformular. Så besvare vi din henvendelse hurtigst muligt.