Jordvarme og jordvarmeanlæg

Overvejer at skifte dit gamle olie- eller gasfyr, ud med et energivenligt jordvarmeanlæg?

Det er med tiden blevet mere og mere populært, at få installeret jordvarme i de danske hjem. Dette skyldes at jordvarme er en simpel og effektiv varmekilde, med bæredygtige og miljørigtige egenskaber. Sammenligner man med f.eks. et olie- eller gasfyr, er jordvarme den mest energibesparende løsning.

Jordvarme er en kilde til vedvarende energi, der kan bruges til opvarmning af boliger og varmt brugsvand. Et jordvarmeanlæg er et fornuftigt og bæredygtigt alternativ til dit olie- eller gasfyr. Med et Jordvarmeanlæg kan du opnå store besparelse på varmeregningen, da du henter din energi og varme fra jorden i haven – helt gratis. Med et jordvarmeanlæg kan du nemlig reducere din boligs CO2-udslip med helt op til 50-75% i forhold til almindelige opvarmningsformer.

Med CL Electric får du en professionel og autoriseret varmepumpeinstallatør, der kan rådgive og guide dig til at vælge det helt rette jordvarmeanlæg, samt installere og vedligeholde dit jordvarmeanlæg til en fornuftig pris.

Kontakt CL Electric nu på tlf: 72 22 81 40 eller skriv til os via vores kontaktformular – nemt og hurtigt.

CL-Electric er autoriseret forhandler og installatør af NILAN anlæg til jordvarme

Klik her og læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med, at finde ud af hvilken type NILAN anlæg der passer til netop din bolig og dit behov.

CL Electric forhandler og installere Nilan ventilationsanlæg

Hvordan fungerer jordvarme?

Gennem en nedgravet jordslange i haven, som er fyldt med en frostsikker væske, bliver jordens varme opsamlet og bragt videre til dit jordvarmeanlæg. Herefter bliver varmen trukket ud og fordelt ud til boligens radiatorer og gulvvarme.

Et jordvarmeanlæg udnytter den oplagrede varme og passive solenergi i jordens øverste lag, gennem en nedgravet jordslange i haven. Jordslangen indeholder en frostsikker væske som opvarmes af jorden, hvorefter den føres videre ind i huset, hvor varmepumpen omdanner væsken til damp. Den energi der skabes i denne proces, føres videre til boligens centralvarmeanlæg, som sender varmt vand ud til boligens radiatorer og gulvvarme. Når væsken har afgivet sin varme til systemet i varmepumpen, løber den tilbage til slangen ude i jorden. Herefter gentages processen kontinuerligt, så man opnår en stabil cirkulation og varme.

Jordvarmeanlægget reguleres automatisk i forhold til temperaturen, da anlægget har elektronisk styring, der er i stand til at måle temperaturen udenfor og indenfor.

Egner mit hus sig til jordvarme?

Din bolig skal have velisolerede ydervægge og loft, samt tætte vinduer og døre, hvis du vil opvarme det ved hjælp af jordvarme. Hvis din bolig ikke er isoleret godt nok, kan det være svært at opnå en tilstrækkelig varme, samt gøre investeringen i et jordvarmeanlæg mindre rentabelt.

Da fremløbstemperaturen ikke er helt så varm som ved fyring af eksempelvis gas, olie, eller træpiller, gennemgår vi altid din bolig med det formål at sikre, at den er tilpasset de kriterier en jordvarmpumpe kræver. Dermed kan du være sikker på at opleve en fuld udnyttelse af din nye jordvarmepumpe.

Med CL Electric kan du få en autoriseret Energivejleder, der kan hjælpe dig med at vurdere om din bolig lever op til energikravene for et jordvarmeanlæg. Vi gennemgår boligen for at vurdere om boligen er isoleret tilstrækkeligt, samt vejlede dig om de tiltag der skal iværksættes, med henblik på at få installeret et jordvarmeanlæg.

CL Electric er medlem af TEKNIQ Arbejdsgiverne, som betyder at du er du dækket ind af TEKNIQs Garantiordning.

CL Electric er medlem af TEKNIQs garantiordning

Hvis du benytter dig af CL Electric, som er medlem af TEKNIQ Arbejdsgiverne, er du dækket ind af TEKNIQs Garantiordning.

TEKNIQ garantiordning giver dig tryghed som kunde og forsikrer dig om, at du roligt kan bruge CL Electric som din elinstallatør, selv ved større opgaver.

Du kan læse mere om TEKNIQ garantiordning her.

Få en autoriseret elektriker til installation af din jordvarme

Er du interesseret i at få installeret et jordvarmeanlæg, eller ønsker du at få et servicetjek på et eksisterende anlæg?

Kontakt CL Electric på tlf: 72 22 81 40 eller skriv til os via vores kontaktformular.

CL Electric sørger altid for at udføre opgaven i ordentlig kvalitet til fornuftige priser – vi er din sikkerhed for en korrekt og professionel installation og service.